In data de 17 Martie 2023, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei Euroins. In cazul declarării falimentului companiei, toate poliţele de asigurare vor fi preluate de către FGA (Fondul de Garantare a Asiguraţilor) şi vor fi valabile până la expirarea lor, dar nu mai mult de 90 de zile de la pronunţarea hotărarii definitive a falimentului.

Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

Asigurare medicală de călătorie Online si Comparator de Asigurare medicală de călătorie

Cu toții visăm la o vacanță în care să ne relaxăm pe deplin, să lăsăm deoparte grijile de peste an și să ne bucurăm de compania celor dragi. De toate acestea se ocupă agenția de turism, prin pachetul de servicii pe care ni-l propune.

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea de călătorie

Odată ce destinația aleasă este pe placul întregii familii, iar condițiile de cazare îi fac pe toți cei dragi să se simtă ca acasă, nimic nu poate decurge altfel decât conform planului, nu-i așa? Ei bine, asigurarea medicală de călătorie este gândită tocmai pentru momentele în care neprevăzutul ar putea afecta bucuria unor momente dedicate relaxării. În plus, pentru mai multă liniște sufletească poți încheia și asigurare călătorie storno; astfel, dacă din diverse motive nu mai pleci în vacanță cheltuielile pentru voiaj îți sunt returnate. Dacă vrei un sejur fără stres, poți lua în considerare avantajele prezentate mai jos pentru asigurare vacanta.

Ce este asigurarea medicală de călătorie în străinătate?

Acest tip de poliță este unul facultativ și se adresează clienților interesați de protecție financiară pe perioada deplasărilor în afara granițelor țării. Dacă decizi să închei această asigurare calatorie ieftina, te vei bucura de posibilitatea de a alege riscurile acoperite, în funcție de scopul călătoriei, iar în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, nu vei achita cheltuieli suplimentare. Suma asigurată este de maximum 50.000 de euro, în funcție de țara în care alegi să călătorești.

Durata minimă pentru care poate fi încheiată o astfel de poliță este de trei zile, iar intervalul maxim ajunge chiar și până la un an calendaristic. În cazuri excepționale, asiguratul poate beneficia de o extindere a perioadei de asigurare de sanatate de calatorie cu 30 de zile. Pentru aceasta, este nevoie ca asiguratul să solicite în scris prelungirea valabilității poliței și să declare existența daunelor survenite până la data solicitării.

Înștiințarea asiguratorului se va face cu minimum 72 ore înaintea expirării valabilității poliței, pentru ca acesta să-și exprime acordul de prelungire prin emiterea unui act declarativ. Încheierea poliței se face, în mod obligatoriu, pe teritoriul României, anterior începerii călătoriei în străinătate. Acoperirea riscurilor cuprinse în poliță depinde de îndeplinirea cumulativă a unor condiții specifice. Astfel, producerea unor evenimente neprevăzute trebuie să fie independentă de voința asiguratului, iar acesta trebuie să nu aibă interdicția de a părăsi România sau de a intra pe teritoriul altei țări.

De asemenea, este necesar ca asiguratul să aibă asupra sa, de-a lungul deplasării, documentele de identitate și de călătorie specifice (pașaport cu viză valabilă, asigurare medicală, precum și dovada plății taxelor aferente deplasării). Asigurare medicală străinătate este valabilă pentru deplasări în străinătate în scop turistic, în vederea realizării unor demersuri de business, în vederea efectuării studiilor sau pentru onorarea unui contract de muncă. Unele companii oferă inclusiv asigurare medicală călătorie copil.

Asigurarea nu este valabilă în țările în care asiguratul deține un domiciliu stabil sau rezidență, respectiv cetățenie. Polița nu poate fi încheiată pentru deplasări în țări ca Irak, Iran, Afganistan, Siria, Liban, Coreea de Nord, Regiunea Crimeea sau Venezuela. Restricțiile de acoperire se aplică și în cazurile de graviditate pentru sarcinile de peste 26 de săptămâni, pentru situațiile de naștere, de acord terapeutic sau pentru tratamentul afecțiunilor neoplazice.

Bolile cu transmitere sexuală sau vaccinările de orice fel nu intră nici ele în aria de acoperire a acestei polițe, ceea ce este valabil și în cazul operațiilor estetice sau al celor stomatologice. Prin asigurarea medicală de călătorie nu pot fi decontate serviciile medicale utilizate fără consimțământul prealabil al companiei de asigurări, prin intermediul companiei de asistență. Protecția financiară este condiționată de plata anticipată și integrală a primei de asigurare, precum și de comunicarea evenimentului către compania de asigurări în cel mai scurt timp, anterior prestării serviciilor medicale.

Care sunt riscurile asigurate

Cele două riscuri de bază, incluse în această poliță, sunt reprezentate de îmbolnăvire și de accident. La ele se adaugă riscurile disponibile opțional, în funcție de pachetul pentru care optează fiecare client. Printre beneficiile de care te poți bucura suplimentar se numără cele de mai jos, fără ca lista să fie limitată la acestea:

 • storno pentru anularea călătoriei în străinătate;
 • storno pentru bilete de avion;
 • răspundere civilă privată în străinătate;
 • pierderea sau furtul unor documente;
 • întreruperea călătoriei;
 • anularea călătoriei pe motiv de faliment al companiei aeriene;
 • rambursarea pentru cheltuielile din cauza respingerii la ieșirea din țară;
 • refuzul companiei aeriene de a realiza îmbarcarea;
 • cheltuieli medicale de urgență, cauzate de serviciile necorespunzătoare, prestate la bordul avionului;
 • întârzierea mijlocului de transport, respectiv anularea călătoriei pentru mai mult de 12 ore;
 • furtul, pierderea sau distrugerea bagajelor în timpul transportului;
 • întârzierea bagajelor pentru mai mult de 12 ore.

Ce riscuri nu sunt acoperite de asigurarea medicală de călătorie în străinătate?

Există și evenimente care nu sunt asigurate cu ajutorul acestei polițe, indiferent de clauzele contractului, de oferta obținută sau de beneficiile incluse. Dintre acestea fac parte următoarele:

 • tentativa de sinucidere sau sinuciderea;
 • evenimentele cauzate de consumul de alcool, droguri, abuz de medicamente sau stupefiante;
 • conducerea unui vehicul fără permis de conducere;
 • evenimentele puse în legătură cu epidemiile sau pandemiile declarate de autoritățile naționale și internaționale;
 • evenimentele petrecute în timpul practicării de activități cu grad ridicat de periculozitate;
 • evenimentele petrecute în țările de domiciliu.

Cum poți încheia o poliță de asigurare de sănătate de călătorie?

Pentru încheierea unei polițe de asigurare medicală de călătorie, poți apela oricând la serviciile asigurari.ro. Compania identifică, pentru tine, cele mai bune oferte dintre cele disponibile pe piață. De asemenea, asigurari.ro îți oferă informații cu privire la drepturile și obligațiile aferente fiecărei oferte în parte. În momentul în care procesul ajunge la final, asigurari.ro eliberează polița, conform opțiunilor bifate de tine.

Unde fac asigurare medicala de călătorie?

Pe asigurari.ro ai la dispoziție un comparator de prețuri online de la asiguratori de top, care îți permite să achiziționezi polița în mai puțin de cinci minute. Plata se poate face în mod securizat, fie prin transfer bancar, fie cu cardul VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro. Site-ul folosește protocoale de securitate moderne și sigure, adaptate legislației în vigoare. Livrarea polițelor de asigurare de viață se face aproape instantaneu, pe e-mail, fără costuri suplimentare.

Întrebări frecvente despre asigurările medicale de călătorie

Ce este o asigurare medicală de călătorie?

Așa cum îi spune și numele, această asigurare acoperă riscuri generate de evenimente atunci când suntem plecați din țară. Dacă apare o problemă medicală serioasă, asigurarea acoperă cheltuielile tratamentului de urgență până la stabilizarea stării de sănătate a asiguratului, fiind valabilă în țările menționate în polița de asigurare precum și în țările de tranzit dacă nu se specifică altfel în condițiile de asigurare.

Cine se poate asigura?

Asigurările medicale de călătorie pot asigura cetăţenii români și cetățenii străini care au rezidenţă în România, existând limite ale vârstei, conform condițiilor specificate de către fiecare Asigurător.

Pe ce perioadă se pot încheia polițele de asigurare medicală de călătorie?

Polițele medicale de călătorie se pot încheia pe o perioadă cuprinsă între 2 și 365 de zile.