Asigurare de Accidente Rutiere cu Calatori, Pasageri si Bagaje - Preturi Excelente | Asigurari.ro

Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea de accidente călători

Este adevărat că nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul și că „ce ți-e scris înainte ți-e pus”, dar, în loc să te lași pe mâna hazardului, poți să-ți construiești o strategie eficientă, prin care să diminuezi impactul unor evenimente neprevăzute asupra bugetului. Din această perspectivă, o asigurare de accidente călători este un instrument de protecție pentru tine și cei dragi.

În ce constă o astfel de poliță de asigurare și cum ar putea să-ți fie de folos? Cum alegi oferta cea mai bună pentru nevoile tale? Iată câteva dintre întrebările firești pe care ți le poți pune, când vine vorba despre asigurarea pentru accidente de călători, și la care îți oferim răspunsul, în cele ce urmează.

Ce înseamnă o asigurare de accidente călători

Asigurarea de accidente călători este un tip de asigurare facultativă, prin care sunt acoperite cheltuielile în cazul producerii, pe un drum public, a unui accident rutier în care este implicat autovehiculul menționat în polița de asigurare.

O astfel de poliță oferă protecție prin asigurare atât în cazul persoanelor, cât și al bagajelor nominalizate în contractul de asigurare. Este important de reținut că o asigurare accidente călători se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. De exemplu, poți beneficia de o astfel de poliță în cazul în care călătorești cu mașina personală în drum spre serviciu sau într-o delegație ori dacă lucrezi în sistemul de transport de tip ridesharing. Totodată, este important de reținut că sunt acoperite atât evenimentele care se produc în timpul deplasării în sine, cât și pe perioada staționării.

Citește mai multe și despre asigurarea de accidente pentru pasageri taxi.

Asigurarea pentru accidente călători vs asigurarea medicală de călătorie

Dacă te întrebi care sunt diferențele dintre o asigurare de accidente călători și o asigurare medicala de calatorie, trebuie să știi că este vorba despre două instrumente financiare de protecție în cazul unor evenimente neprevăzute, care nu se exclud unul pe altul, ci se pot completa.

Astfel, așa cum îi spune și numele, o poliță medicală de călătorie va acoperi cheltuielile în cazul unor evenimente medicale care pot să survină în timpul unei deplasări în străinătate, atâta vreme cât acestea nu sunt din vina ta.

În schimb, o asigurare călători este un instrument de protecție în cazul unor accidente rutiere produse în România și în care ai fost implicat. O astfel de poliță poate fi extinsă, dacă dorești, și pentru accidente rutiere în străinătate, contra unor costuri suplimentare.

Ce acoperă asigurarea de accidente a călătorilor

Pe piață sunt multe oferte de polițe de asigurare pentru accidente cu pasageri și bagaje, fiecare dintre ele având beneficii diferite. Totuși, în general, o astfel de poliță acoperă riscuri generate de un eventual accident rutier, cum ar fi:

 • decesul; 
 • invaliditatea permanentă, totală sau parțială; 
 • spitalizarea;
 • deteriorarea bagajelor deținute de asigurat;
 • distrugerea bagajelor asiguratului aflat în autovehiculul menționat în poliță.

Acoperirea cheltuielilor în astfel de situații se face în limita sumei asigurate prin contract și reprezintă maximul răspunderii asiguratorului, în cazul în care se produc exclusiv evenimente asigurate prin poliță.

Ce nu acoperă o poliță de asigurare pentru accidente călători

Printr-o asigurare pentru accidente călători și bagaje nu se acordă despăgubiri, dacă:

 • accidentul rutier este o consecință a unui conflict militar, război civil, a unei revolte sau a unui act de terorism; 
 • accidentul rutier s-a produs în urma unei explozii atomice, a contaminării radioactive ori a radiațiilor;
 • asiguratul suferea de anumite afecțiuni medicale înainte de încheierea poliței de asigurare; 
 • există recidive sau convalescențe ale unor afecțiuni neconsolidate; 
 • accidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool, droguri, medicamente fără prescripție medicală sau al consumului excesiv de medicamente;
 • există dovada de automultilare voluntară, sinucidere, tentativă de suicid;
 • bagajele sunt pierdute sau furate; 
 • bagajele au fost deteriorate sau distruse, cu intenție, din vina asiguratului;
 • asiguratul a participat sau a condus autovehiculul menționat în polița de asigurare, în orice fel de cursă, test de rezistență sau competiție.

Totodată, există o serie de bunuri pentru care nu se acordă despăgubiri, indiferent de situație:

 • acte, manuscrise, bilete de călătorie; 
 • cecuri, obligațiuni, titluri, hârtii de valoare; 
 • obiecte de artă sau realizate din metale ori pietre prețioase; 
 • îmbrăcăminte de mare valoare: de colecție, din blană naturală.

Care este valabilitatea unei polițe de asigurare pentru accidente cu pasageri

Valabilitatea unei polițe de asigurare pentru accidente cu pasageri și bagaje este menționată în contract. De obicei, o astfel de asigurare se încheie pe o durată de 12 luni. Dacă la sfârșitul perioadei contractuale dorești să prelungești valabilitatea poliței, o poți face în aceleași condiții sau cu modificări ale primei de asigurare ori alte schimbări care răspund mai bine nevoilor tale. Împreună cu un consultant, poți opta pentru varianta potrivită.

Ce alte beneficii oferă asigurarea de accidente a călătorilor

Dincolo de riscurile acoperite, o poliță de asigurare accidente călători oferă și alte beneficii, care diferă, în funcție de oferta fiecărui asigurator. Cele mai importante dintre acestea și regăsite în majoritatea ofertelor asiguratorilor sunt:

 • Flexibilitatea - poți adăuga extinderea valabilității poliței și în afara țării, ai posibilitatea de a opta pentru o altă frecvență a plății de asigurare (lunară, trimestrială etc.). Toate modificările pot fi făcute cu respectarea condițiilor contractuale.
 • Protecție - beneficiezi de protecție prin asigurare în condițiile prevăzute în contractul de asigurare, în timpul deplasărilor în interes de serviciu, de la domiciliu la locul de muncă, în timp ce îți îndeplinești sarcinile de serviciu etc.
 • Personalizare - în funcție de oferta și de condițiile asiguratorului, îți poți personaliza polița de asigurare, cu ajutorul unui consultant, astfel încât aceasta să răspundă mai bine nevoilor tale.
   

Cum poți încheia o asigurare de accidente cu călători și bagaje

Dacă ești în căutarea unei asigurări de accidente rutiere pasageri și bagaje, ai de unde alege. Piața asigurărilor este plină de oferte. Însă cum poți fi sigur că opțiunile tale sunt cele mai potrivite pentru tine și cei dragi? Răspunsul este simplu: cu ajutorul unui partener de nădejde, cu experiență în domeniu, care să-ți ofere consultanța de care ai nevoie pentru a face alegeri inspirate.

Din această perspectivă, ai la dispoziție expertiza www.asigurari.ro Astfel, vei beneficia de o analiză a ofertelor propuse de operatorii de pe piața asigurărilor, în urma căreia compania va identifica ce pachete de asigurare accidente călători reprezintă soluția cea mai bună pentru tine. Totodată, specialiștii www.asigurari.ro îți vor explica tot ce trebuie să știi despre drepturile pe care le ai și obligațiile pe care le implică fiecare ofertă. Tot acest proces este special conceput pentru ca tu să iei decizii în cunoștință de cauză. La final, vei primi polița de asigurare pentru accidente călători pe care o dorești, în funcție de opțiunile pe care le-ai bifat.

Cât costă asigurarea de accidente a călătorilor și în cât timp o obții

Dacă te gândești la un proces complicat și de durată, când vine vorba despre încheierea unei polițe de asigurare accidente călători, află că am conceput special pentru tine un sistem inteligent și rapid. Concret, alături de noi, câștigi timp prețios și faci alegeri inspirate. Pe www.asigurari.ro îți punem la dispoziție un comparator de prețuri online, pentru a vedea prețurile diverselor oferte de asigurare. Nu ai nevoie decât de cinci minute, ca să afli tot ce ai nevoie despre costurile unei astfel de polițe.

Odată ce ai ales o asigurare, ai posibilitatea de a plăti fie prin transfer bancar, fie cu un card VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro. Pe www.asigurari.ro folosim protocoale de securitate moderne și sigure, adaptate la legislația în vigoare, pentru ca tu să poți încheia polița de asigurare dorită, fără grijă. Și pentru că îți suntem alături până la capăt, îți livrăm polița de asigurare de accidente călători aproape instant, pe e-mail, fără costuri suplimentare.

Dacă ești în căutarea unei oferte complete pentru o asigurare de accidente călători și vrei să faci alegeri inspirate, ești la locul potrivit. Informațiile explicate mai sus îți vor fi de folos ca să iei decizii în cunoștință de cauză. Totodată, beneficiezi de sprijinul unui aliat puternic, cu vastă experiență în domeniu: www.asigurari.ro Drumul tău printre opțiunile de pe piață va fi unul ghidat inteligent, pentru ca tu să alegi ofertele ce răspund cel mai bine nu doar nevoilor, ci și aspirațiilor tale.