Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

PAD este asigurarea obligatorie a locuinței, publicată în legea 260/2008, care protejează persoanele asigurate împotriva dezastrelor naturale, respectiv a cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.


Aceste asigurări sunt încheiate de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale denumită PAID.


Asigurarea Facultativă a locuinței acoperă riscurile PAD, ca diferență a despăgubirii (franșiză) în cazul apariției unui risc acoperit de către polița PAD, însă acoperă și riscuri care nu sunt cuprinse în asigurarea PAD, câteva dintre cele mai importante fiind: căderea de corpuri pe locuință, furtună, ploaie torențială, inundație, trăsnet, explozie, greutatea stratului de zăpadă, avalanșă, apa de conductă, vandalism, furtul bunurilor, avarii electrice, etc.


Asigurarea Facultativă implica deținerea unei asigurări PAD valabilă la momentul încheierii contractului de asigurare facultativă.


Întrebări frecvente despre polițele de asigurare a locuințelor, PAD și Facultativă

Ce este polița de asigurare PAD a locuinței?

Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale obligatorie si acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor.

Ce este polița de asigurare facultativă a locuinței?

Asigurarea facultativă a locuinței acoperă construcțiile cu destinație de locuință situate pe teritoriul Romaniei si eventualele anexe, dependințele, cat si conținutul acestora (opțional), pentru daune materiale cauzate de producerea riscurilor asigurate.

Se pot achiziționa polițele de asigurări de locuință PAD si/sau Facultativă online?

Da, site-ul asigurari.ro oferă un comparator de asigurări de locuințe online de unde puteți achiziționa asigurarea de locuință PAD si/sau facultativă in aproximativ 3-4 minute.

Ce riscuri acoperă polița de asigurare facultativă?

Riscurile acoperite sunt diverse si complexe, principalele fiind dezastrele naturale (cutremur, inundații, alunecări de teren), fenomenele atmosferice (furtună, vijelie, grindină), pagubele produse accidental imobilului (incendiu, trăznet, explozie), precum si alte riscuri opționale oferite de către companiile de asigurare din Romania.

Ce riscuri acoperă polița PAD?

PAD-ul acoperă construcțiile cu destinație de locuință situate pe teritoriul Romaniei, aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice, din mediul rural sau urban si care sunt inregistrate in evidențele organelor fiscale.
Locuințele situate in clădirile expertizate tehnic in condițiile legii de catre experti tehnici atestați si incadrate in raport de expertiză tehnică in clasa 1 de risc nu se asigură pentru niciunul din riscurile prevăzute de lege.

Câte tipuri de asigurare PAD există?

Locuință tip A – construcția cu structura de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămida arsă sau din orice alte material rezultat in urma unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurată este 20.000 EUR.
Locuință tip B – construcția cu pereți exteriori din cărămida nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurată este 10.000 EUR.