Asigurare RCA Online - Calculator rca online - Preturi Excelente | Asigurari.ro

Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

Asigurare RCA Online si Calculator de Asigurare RCA Auto

Circulația unui automobil pe drumurile publice este condiționată de încheierea unei asigurări de răspundere civilă auto.

Tot ce trebuie să știi despre RCA

Documentul, pe care orice posesor de autovehicul trebuie să îl aibă la îndemână în mod obligatoriu, este eliberat concomitent cu polița de asigurare Carte Verde. Aceasta este necesară în cazurile de răspundere civilă față de terțe persoane, în urma unor accidente rutiere produse pe teritoriul statelor care sunt membre ale sistemului internațional Carte Verde. Dacă te întrebi care sunt particularitățile, beneficiile și limitările unei asigurări de răspundere civilă auto, în cele de mai jos vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Ce înseamnă RCA

Asigurarea de răspundere civilă auto este necesară și chiar obligatorie în situația în care terții sunt prejudiciați ca urmare a unui accident rutier și de tramvaie. Cu ajutorul acestui document se poate face despăgubirea conducătorilor auto pentru daune materiale, deces sau vătămări corporale survenite din vina titularului pe numele căruia a fost încheiată asigurarea. Despăgubirile se acordă indiferent de situația materială în care se găsește titularul poliței RCA.

Această asigurare obligatorie este valabilă pe întreg teritoriul României, în statele membre ale Uniunii Europene, pe teritoriul ce aparține Spațiului Economic European, precum și în interiorul statelor care conectează două țări ale UE. Vei regăsi lista detaliată a statelor în care este valabilă polița RCA pe cartea internațională de asigurare pentru autovehicule, la secțiunea numărul 8, cu titlul "Valabilitate teritorială".

Asigurarea RCA se încheie atât cu scopul protecției financiare a celui vinovat de producerea accidentului, cât și pentru protecția persoanei păgubite. În lipsa unei asigurări, vinovatul de producerea unui accident poate fi tras la răspundere în justiție. Astfel, păgubitul va solicita daune materiale și chiar daune morale de valori mari, care se pot dovedi foarte greu de acoperit din veniturile șoferului vinovat.

Pentru ca păgubitul să beneficieze de repararea prejudiciului material sau moral, iar persoana vinovată să fie eliberată de plata daunelor, este obligatorie încheierea unei polițe RCA. Asigurarea se încheie numai între o persoană fizică sau juridică și o companie de asigurări care deține autorizație. Circulația cu un autovehicul pentru care nu este încheiată o asigurare obligatorie RCA constituie contravenție și se sancționează cu amendă, precum și cu reținerea certificatului de înmatriculare a vehiculului.

Printre condițiile obligatorii pentru ca o poliță RCA să poată fi încheiată, se numără următoarele: înmatricularea vehiculului în România și calitatea asiguratului de persoană fizică sau juridică înscrisă în documentele de identificare ale vehiculului. În cazul pierderii poliței RCA, asiguratul are dreptul de a solicita un duplicat, emis de asigurator. Din fericire, pentru titular, duplicatul are aceeași valoare juridică precum originalul și conține aceleași informații.

Pentru responsabilizarea proprietarilor de mașini, autoritățile au introdus sistemul bonus-malus, care îi asigură pe șoferii prudenți că nu vor plăti o primă de asigurare de aceeași valoare cu aceea achitată de șoferii ce produc frecvent accidente. În funcție de daunele constatate într-o anumită perioadă de timp, valoarea primei de asigurare poate fi redusă printr-o reducere sau poate fi majorată prin intermediul unei penalizări. Denumită malus, aceasta din urmă se aplică odată cu reînnoirea poliței de asigurare.

Ce daune acoperă o asigurare auto obligatorie

Conform prevederilor stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, asigurarea auto obligatorie acoperă numai daunele care au fost provocate de un vehicul asigurat către o terță parte. Este obligatoriu ca evenimentul care a provocat daunele să fi fost produs în perioada de valabilitate a poliței RCA, iar valoarea despăgubirilor să se încadreze în limitele prevăzute conform contractului de asigurare. Printre daunele pentru care se acordă despăgubiri bănești, conform poliței de asigurare RCA, se numără:

 • vătămările corporale sau decesul;
 • prejudicii care nu au caracter patrimonial;
 • pagube materiale;
 • pagube care reprezintă o consecință a lipsei de folosire a vehiculului avariat, în condițiile stabilite de lege;
 • cheltuieli de judecată rezultate în urma inițierii procesului civil, de către persoana prejudiciată.

Cum poți încheia un RCA ieftin?

Înainte de a alege o companie de asigurări, este important să te asiguri că ai de-a face cu o societate autorizată de A.S.F, prin consultarea listei de asiguratori afișată pe site-ul instituției. Pentru sprijin la încheierea unui RCA ieftin, ai la dispoziție serviciile www.asigurari.ro ce se va ocupa de găsirea celor mai bune oferte dintre cele disponibile pe piață. Tot www.asigurari.ro îți va oferi informații cu privire la drepturile și obligațiile aferente fiecărei oferte în parte, iar la final va elibera polița, conform opțiunilor bifate de tine.

Folosită tot mai mult, mai ales în contextul actual, încheierea online a unei asigurări de răspundere civilă auto are foarte multe avantaje. Beneficiezi de ofertare online, din partea majorității societăților de asigurări din România. Alegerea unor soluții de asigurare potrivite este garantată de consultanța gratuită, iar tarifele RCA pot fi obținute imediat. Pentru ca tu să te bucuri de un RCA ieftin polița este livrată instant, prin e-mail, iar plata asigurării se face securizat, prin card sau prin transfer bancar, fără costuri suplimentare.

Din ce este formată o poliță de asigurare auto obligatorie

Imediat după alegerea unei anumite oferte, compania de asigurări emite polița de răspundere civilă, în privința căreia își asumă alături de client, toate responsabilitățile cu privire la erorile sau omisiunile ivite la tipărire. Documentul este valid numai în situația în care cuprinde următoarele informații:

 • datele părților ce fac obiectul contractului;
 • perioada de valabilitate a poliței;
 • limitele maxime de despăgubire;
 • valoarea primei de asigurare;
 • clasa bonus-malus;
 • datele tehnice ale automobilului, în concordanță cu documentele de identificare ale acestuia;
 • statele în care polița este validă.

Informațiile de mai sus te pot ajuta să închei o asigurare de răspundere civilă auto în cunoștință de cauză, cu garanția că vei obține o ofertă convenabilă. Cu ajutorul www.asigurari.ro vei rezolva fără bătăi de cap această formalitate.

Ce înseamnă decontarea directa

Este serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asigurați, care se ofertează obligatoriu de către asigurator, iar achiziția acestuia de către asigurat este opțională.

Cu alte cuvinte, în cazul achiziționării serviciului de decontare directă, dacă accidentul se produce pe teritoriul României, vehiculele implicate în accident sunt înmatriculate/înregistrate în România, prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor și ambele vehicule dețin asigurare RCA valabilă la data evenimentului, atunci persoana prejudiciată își poate deschide și administra dosarul de daună prin propriul asigurator RCA.

Cum folosiți calculatorul RCA online de pe www.asigurari.ro?

Pentru a găsi cea mai bună ofertă de asigurare auto RCA online, puteți utiliza cu ușurință calculatorul online RCA. Acest instrument vă permite să efectuați calcule rapide și precise pentru nevoile dumneavoastră pentru o asigurare RCA auto. Accesați site-ul www.asigurari.ro și selectați opțiunea calculează RCA online. Introduceți informațiile necesare despre vehicul și șofer, iar calculatorul RCA auto vă va afișa o listă cu polițe RCA disponibile, inclusiv în funcție de preț și cu cele mai bune variante de RCA ieftin. Puteți compara prețurile și acoperirile, alegând opțiunea care vi se potrivește cel mai bine. Utilizarea calculatorului RCA online este rapidă, convenabilă și vă ajută să economisiți timp și bani. Calculator rca ieftin.

Ce limite de despăgubire sunt acordate prin asigurarea RCA, în cazul unui accident în România?

În cazul unui accident în România, asigurarea RCA online oferă limite de despăgubire în funcție de legislația în vigoare, legea 132/2017. Limitele de despăgubire sunt stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Limitele minime de răspundere acoperite prin asigurarea RCA online sunt următoarele:

 • pentru pagube materiale, 1.220.000 EUR;
 • pentru vătămări corporale și deces 6.070.000 EUR.

Care sunt avantajele unui RCA de la www.asigurari.ro?

Cu www.asigurari.ro beneficiați de avantajul de a obține un RCA ieftin și ce se pretează tuturor nevoilor dumneavoastră, cu ajutorul unor servicii online rapide, securizate, opțiuni de plată flexibile și consultanță gratuită pentru a vă asigura protecția în trafic.

 • Ofertare online simplă și rapidă: beneficiați de un proces de ofertare RCA online, astfel că puteți calcula și compara rapid prețurile polițelor RCA, economisind timp și efort.
 • Site securizat: asigurăm confidențialitatea și securitatea datelor dumneavoastră personale și financiare.
 • Opțiuni de plată flexibile: Puteți plăti asigurarea RCA online prin diverse metode, inclusiv transfer bancar, asigurându-vă astfel comoditatea și flexibilitatea în gestionarea plăților.
 • Consultanță gratuită: Echipa www.asigurari.ro stă la dispoziția dumneavoastră pentru a vă oferi consultanță gratuită și răspunsuri la întrebările legate despre un RCA ieftin. Aceasta vă poate ajuta să luați decizia corectă și informată.
 • RCA ieftin și eficient:vă punem la dispoziție o gamă largă de polițe RCA la prețuri competitive, astfel încât puteți alege cea mai avantajoasă opțiune pentru bugetul și necesitățile dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre RCA

Pe ce perioade de timp se poate încheia o asigurare RCA?

Pentru vehiculele inmatriculate ori inregistrate in Romania, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni, multiplu de o luna, dupa caz

De ce este asigurarea RCA obligatorie?

Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia Asigurarea de Răspundere Civilă Auto RCA. Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.

Unde este valabilă asigurarea RCA?

Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe: teritoriul României, teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European, teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.

Despagubirea, in caz de accident auto

În conformitate cu legislația în vigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.

Cum se incaseaza despagubirea?

Plata despagubirilor se poate face fie direct catre service-ul auto care ti-a reparat masina, fie asiguratorul iti poate plati o suma de bani, pe care sa o folosesti pentru a achita reparatia.

Cum este calculata prima unei polite RCA?

Primele de asigurare pentru RCA sunt influentate de varsta soferului, tipul si marca autovehiculului, cilindree. Unii asiguratori iau in consideratie si judetul sau localitatea in care locuieste soferul autovehiculului, existand statistici ale zonelor cu accidente frecvente, deci risc ridicat pentru asigurator.

Ce se întâmpla dacă nu dețin o asigurare RCA?

Dacă nu dețineți o asigurare RCA, vă expuneți la riscuri majore. Conform legislației în vigoare, deținerea unei asigurări RCA valide este obligatorie pentru toți proprietarii de autovehicule în România. Dacă dețineți un autovehicul fără a avea o asigurare RCA, riscați amenzi considerabile și posibile sancțiuni legale. În plus, în cazul unui accident, veți fi responsabil pentru plata despăgubirilor în întregime, inclusiv vătămări corporale și pagube materiale. Pentru a evita aceste situații, asigurari.ro vă oferă posibilitatea de a obține rapid și convenabil un RCA online. Astfel, cu o poliță de asigurare RCA online, vă asigurați protecția necesară pe drumurile din România.

Am nevoie de RCA auto chiar dacă nu folosesc mașina?

Prin intermediul asigurari.ro, puteți obține ușor și rapid o asigurare RCA online, asigurându-vă conformitatea cu legislația și protecția necesară în orice situație. Deținerea unei asigurări RCA auto este obligatorie chiar și atunci când nu utilizați mașina. Legislația din România impune ca toți proprietarii de autovehicule să aibă o asigurare RCA online valabilă, indiferent dacă vehiculul este în mișcare sau nu. Motivul principal este acela de a proteja părțile implicate în cazul oricărui tip de eveniment nefericit, indiferent de utilizarea autovehiculului în acel moment sau nu.

Ce fac în cazul în care pierd polița de asigurare RCA?

Dacă ați pierdut polița de asigurare RCA online, nu trebuie să vă faceți griji. Contactați-ne prin intermediul serviciului de relații cu clienții și solicitați o copie nouă a poliței. Aceasta poate fi trimisă prin poștă sau prin email, în funcție de preferințele dumneavoastră. Indiferent de situație, asigurari.ro vă pune la dispoziție suport online pentru a vă ușura procesul și a vă oferi informațiile necesare în legătură cu polița de asigurare RCA online.