Asigurare CASCO Econom - CASCO La Pret de RCA - Preturi Excelente | Asigurari.ro

Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

Asigurare CASCO Econom Online si Calculator CASCO Econom Auto

Dacă legea prevede obligativitatea încheierii unei polițe RCA, pentru circulația automobilelor pe drumurile publice, o asigurare facultativă Casco va acoperi și alte tipuri de riscuri, printre care vandalismul, furtul sau fenomenele naturii. Polița CASCO Econom, însă, se adresează automobilelor cu o vechime mai mare de zece ani (până la 13 ani sau între 6 și 20 de ani în funcție de asigurator) și oferă protecție în cazul daunelor rezultate în urma unui accident cu altă mașină, respectiv în cazul daunelor produse de fenomene ale naturii.

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea Casco Econom

Cu un tarif anual începând de la 500 RON, în funcție de asiguratorul ales, acest tip de poliță garantează o sumă asigurată de până la 10.000 de euro. Perioada de asigurare a poliței casco pentru mașini vechi poate fi de 6 sau de 12 luni, iar prima de asigurare se achită integral, în momentul încheierii poliței, fie prin virament bancar, fie în numerar. Acest tip de asigurare se adresează persoanelor fizice cu vârsta de peste 30 de ani, respectiv persoanelor juridice care dețin autoturisme rulate, înmatriculate în România.

Ce se asigură prin acest tip de poliță casco mașini vechi

Casco Econom oferă atât protecție tipică unei polițe facultative, cât și flexibilitatea unei polițe obligatorii. Principalul beneficiu al acestui tip de instrument de protecție financiară este acela al posibilității de a acoperi distrugerile produse din coliziuni cu alte vehicule, chiar și în cazurile în care tu ești șoferul vinovat sau în care celălalt șofer nu are asigurare RCA. Astfel, odată ce vei încheia o poliță de asigurare Casco Econom, vei mai beneficia de protecție pentru următoarele:

 • autovehicule înmatriculate sau înregistrate în România;
 • modificările constructive permanente aduse vehiculului;
 • dotările de serie sau cele opționale;
 • echipamentele suplimentare;
 • daunele produse de grindină, ploaie torențială, furtună, tornadă, uragan, taifun, ciclon, avalanșă de zăpadă sau prăbușirea unui copac;
 • daunele produse ca efect indirect al riscurilor de grindină, ploaie torențială, furtună, tornadă, uragan, taifun, ciclon, avalanșă de zăpadă sau prăbușirea unui copac, dar care pot fi atribuite acestor riscuri drept cauze active și dominante. 

Ce nu acoperă asigurarea Casco Econom

Polița Casco Econom nu acoperă coliziunile cauzate de conducătorul unui autovehicul identificat, ce are o asigurare obligatorie pentru răspunderea civilă auto (RCA), și nici daunele cauzate de război, de acte de terorism sau de reacții nucleare. Nu vor putea fi despăgubite de această poliță casco mașini vechi avariile survenite ca urmare a defecțiunilor mecanice, electrice sau electronice, rezultate ca urmare a lipsei inspecției tehnice periodice. De asemenea, nu poți beneficia de protecția poliței Casco Econom în cazul faptelor săvârșite cu intenție sau din culpă gravă, cum ar fi conducerea fără un permis de conducere valabil. Printre obiectele care nu se asigură, prin intermediul acestei polițe, se mai numără:

 • dispozitivele care nu sunt fixate pe automobil: GPS-uri, stații de emisie/recepție sau camere video;
 • husele scaunelor;
 • piesele de schimb de rezervă;
 • bunurile de uz personal, cum ar fi banii, bijuteriile, bagajele, telefoanele sau articolele vestimentare;
 • combustibilul.

Ce alte beneficii oferă o asigurare casco mașini vechi

Există și alte motive pentru care ai putea considera necesară încheierea unei asigurări casco mașini mai vechi de 10 ani, dincolo de riscurile acoperite și de protecția financiară în sine. Avantajele poliței țin de ușurința cu care poți avea parte de asistență, de despăgubire și de reparații, în cel mai scurt timp posibil și în cele mai bune condiții. Astfel, în funcție de oferta obținută de broker, poți face uz de următoarele beneficii:

 • serviciii de asistență rutieră, în cazul autoturismelor cu o vechime de până la 10 ani;
 • rețea de service-uri partenere extinsă la nivel național;
 • număr de telefon pentru asistență la locul producerii incidentului;
 • număr de telefon disponibil pentru informații legate de dosarul de daună;
 • plata despăgubirilor se poate face și în regie proprie, direct către asigurat.

Cum poți încheia o poliță casco la mașini mai vechi de 10 ani

Dacă ești în căutarea unei oferte complete, pentru o asigurare casco mașini vechi, poți apela oricând la serviciile www.asigurari.ro Compania va identifica pentru tine cele mai bune pachete propuse de operatorii de pe piața asigurărilor. De asemenea, www.asigurari.ro îți va furniza informații cu privire la drepturile și obligațiile aferente fiecărei oferte în parte, iar la final, va elibera polița, conform opțiunilor bifate de tine.

Pe www.asigurari.ro ai la dispoziție un comparator de prețuri online, chiar și pentru casco masini mai vechi de 12 ani, de la asiguratori de top, care îți permite să achiziționezi polița în mai puțin de cinci minute. Plata se poate face în mod securizat, fie prin transfer bancar, fie cu cardul VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro. Site-ul folosește protocoale de securitate moderne și sigure, adaptate legislației în vigoare. Livrarea polițelor de asigurare CASCO Econom se face aproape instantaneu, pe e-mail, fără costuri suplimentare.

Cu informațiile prezentate mai sus, știi cu exactitate care sunt avantajele pe care le oferă o poliță Casco Econom www.asigurari.ro îți vine în sprijin cu oferte croite după nevoile tale.