Asigurare de Accidente Pasageri Taxi - Preturi Excelente | Asigurari.ro

Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

Asigurare de Accidente Pasageri Taxi Online si Calculator de Asigurare Accidente Pasageri Taxi

Un eveniment rutier poate interveni în orice situație, chiar și în timpul unei curse cu taxiul. Pentru ca stabilitatea ta financiară să nu fie periclitată de un asemenea eveniment, ai la dispoziție o asigurare a conducătorului auto, persoanelor și bagajelor aflate în autovehiculul de taxi.

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea de accidente pasageri taxi

Emiterea și particularitățile poliței sunt reglementate de OUG 49/2019, Art. 24, iar beneficiile oferite de aceasta se adresează atât taximetriștilor, cât și șoferilor independenți, care practică ridesharing. Asigurarea este valabilă exclusiv pe teritoriul României, pe durata în care vehiculul este în mișcare, staționat sau oprit, precum și în momentul în care pasagerii se îmbarcă sau coboară din acesta. Perioada minimă de asigurare, aferentă acestei polițe, este de șase luni, iar cea maximă, de 12 luni.

Ce acoperă asigurarea de accidente pasageri taxi

Potrivit reglementărilor, asigurarea de accidente pasageri taxi acoperă persoanele care se află în vehicul, inclusiv pe cea aflată la volan, în timpul unui accident. Pagubele acoperite includ și deteriorarea sau distrugerea bagajelor, atât ca urmare a unui eveniment rutier, cât și din cauza furtului, efracției sau a actelor de tâlhărie. Printre accidentele și pagubele acoperite de această poliță se numără:

 • accidentele produse pe drumuri deschise circulației publice;
 • accidentul produs ca urmare a unei catastrofe: cutremur, inundație, precipitații abundente, alunecări de teren sau aluviuni cauzate de revărsarea apelor;
 • accidentul cauzat de căderea vehiculului în apă, în prăpastie sau pe copaci sau bolovani;
 • accidentul survenit ca urmare a derapării sau răsturnării vehiculului, precum și ca urmare a iscării unui incendiu;
 • accidentul cauzat de producerea unei explozii a rezervorului de carburant sau a celui de aer comprimat, chiar și în cazul în care aceasta nu a fost urmată de un incendiu.

Care sunt riscurile neacoperite de asigurarea de accidente pasageri taxi

La fel ca în cazul oricăror alte tipuri de polițe de asigurare, și aceasta are excepții, în privința acordării de despăgubiri. Printre riscurile care nu sunt asigurate se numără următoarele:

 • pagubele survenite în afara producerii unui accident;
 • invaliditatea temporară, survenită din accident, dar care nu a necesitat zile de spitalizare;
 • invaliditatea survenită anterior încheierii contractului de asigurare;
 • accidentarea persoanelor care nu au cetățenie română sau rezidență pe teritoriul României;
 • deteriorarea, pierderea sau furtul următoarelor tipuri de bunuri: bani, documente, manuscrise, obiecte de artă, bijuterii sau mărci poștale.

În ce cazuri se acordă indemnizații păgubiților

Asigurarea de accidente pasageri taxi prevede despăgubiri financiare, acordate în condițiile legii și conform contractului încheiat. Indemnizațiile se acordă pentru următoarele riscuri asigurate:

 • invaliditate permanentă, totală sau parțială, survenită în cazul călătorilor aflați în vehiculul asigurat, în urma unui accident rutier;
 • decesul călătorilor aflați în vehiculul asigurat, survenit în urma unui accident rutier în care acesta a fost implicat;
 • deteriorarea şi distrugerea bagajelor călătorilor aflați în vehiculul asigurat, în urma producerii unui accident rutier.

Cum poți încheia o asigurare de accidente pasageri taxi

asigurari.ro îți oferă posibilitatea de a încheia rapid o poliță pentru asigurarea de accidente pasageri taxi. Brokerul se va ocupa de găsirea celor mai bune oferte dintre cele disponibile pe piață. De asemenea, www.asigurari.ro îți va oferi informații cu privire la drepturile și obligațiile aferente fiecărei oferte în parte, iar la final, va elibera polița, conform opțiunilor bifate de tine.

Pe www.asigurari.ro te așteaptă un comparator de prețuri online de la asiguratori de top, care îți permite să achiziționezi asigurarea în câteva minute. Poți face plata în mod securizat, fie prin transfer bancar, fie cu cardul VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro. Site-ul folosește protocoale de securitate moderne și sigure, adaptate legislației în vigoare. Livrarea polițelor de asigurare obligatorie PAD, respectiv de asigurare facultativă a locuinței se face instant, prin intermediul e-mailului, fără costuri suplimentare.

Acum știi exact ce avantaje îți aduce asigurarea de accidente pasageri taxi, dar și cum poți obține rapid polița. Cu ajutorul www.asigurari.ro poți porni de fiecare dată la drum cu încredere.