In data de 17 Martie 2023, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei Euroins. In cazul declarării falimentului companiei, toate poliţele de asigurare vor fi preluate de către FGA (Fondul de Garantare a Asiguraţilor) şi vor fi valabile până la expirarea lor, dar nu mai mult de 90 de zile de la pronunţarea hotărarii definitive a falimentului.

Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

Asigurare CASCO Online si Calculator de Asigurare CASCO Auto

Când circuli pe drumurile publice, îți asumi riscurile aferente unui accident rutier, a cărui vină ai putea să o porți. Ce este de făcut, însă, în situația în care nu te afli în circulație sau în cazul în care te confrunți cu o daună care nu a fost cauzată, neapărat, de un alt șofer? Pentru orice alt scenariu nefast, asiguratorii au conceput polița CASCO.

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea CASCO

Spre deosebire de polița RCA, aceasta nu este obligatorie, deci nu va fi solicitată de agentul de poliție, la un eventual control. În rândurile de mai jos, analizăm în detaliu care sunt avantajele și particularitățile acestui tip de asigurare.

Ce înseamnă asigurarea CASCO

Sub acronimul compus din traducerea englezească a cuvintelor accident și coliziune, găsim o asigurare opțională, pentru autovehicul. Asigurarea CASCO este un tip de poliță care se încheie cu scopul de a asigura vehiculul în fața daunelor pe care le-ar putea avea cu sau fără implicarea șoferului. Există situații în care asigurarea CASCO, deși are un caracter fundamental facultativ, este impusă. Vorbim, aici, despre achizițiile unui automobil în leasing, ce sunt condiționate, de societățile care acordă finanțarea, de încheierea unei polițe CASCO. Pentru a putea beneficia de o asigurare CASCO, o mașină trebuie să aibă o vechime de maximum 10 ani, dar există și cazuri în care aceasta poate avea chiar și o vechime de 15 ani.

Valoarea la care se asigură vehiculul este cea de la momentul achiziției, în cazul exemplarelor noi, în timp ce, pentru cele cu o oarecare vechime, aceasta va fi calculată prin scăderea valorii de uzură. Asiguratul poate scădea costul poliței prin utilizarea franșizei, ce este stabilită de compania de asigurări. Aceasta este complementară asigurării și variază între 100 și 500 de euro, sumă ce va fi achitată de asigurat, când va utiliza polița CASCO. În acest fel, prețul asigurării este mai mic. Există și contracte ce stabilesc franșiza la o valoare de 1% din valoarea mașinii și chiar la 10% din valoarea acesteia, în cazul în care avem de-a face cu o daună totală. De asemenea, pentru unele modele premium, asiguratorii pot impune o anumită franșiză la momentul semnării poliței.

Care sunt daunele acoperite de o asigurare CASCO

Acest capitol marchează o altă diferență majoră a asigurării CASCO, față de asigurarea RCA. În funcție de compania emitentă, polița CASCO poate acoperi o gamă diversă de daune. Astfel, te poți pune la adăpost, cu o asemenea poliță, de daunele survenite în urma unui accident rutier, a unui act de vandalism, a unui fenomen natural sau chiar a unui furt. Mai exact, repartizarea riscurilor acoperite se face după cum urmează:

  • avarii parțiale sau totale (ciocniri, loviri, zgârieturi);
  • furt parțial sau total; 
  • fenomene atmosferice (furtună sau grindină);
  • acte de vandalism.

Dacă asigurarea de bază este valabilă pentru un număr limitat de scenarii, cea de tip full CASCO vine cu niște costuri suplimentare, iar aplicabilitatea ei în afara teritoriului țării diferă, în funcție de clauzele fiecărui contract în parte. De asemenea, în funcție de tipul de asigurare pe care îl închei, poți avea parte de despăgubiri și în cazul în care mașina este condusă de un alt șofer sau atunci când au fost afectate doar jantele, respectiv anvelopele. Este important ca, în cazul unui eveniment, să te asiguri că service-ul la care apelezi colaborează cu asiguratorul care ți-a eliberat polița. În caz contrar, vei plăti contravaloarea reparației. Ulterior, vei trimite documentația necesară, pentru a atesta plata lucrărilor efectuate.

Cum poți încheia o poliță CASCO

Când cauți cel mai bun preț pentru o poliță CASCO, ai nevoie de sprijinul lui asigurari.ro. Primul pas va fi acela de a obține o cotație online, pentru care va trebui să completezi un formular ce nu îți va lua mai mult de cinci minute. Vei introduce, așadar, numărul de înmatriculare, seria de șasiu, tipul automobilului și al combustibilului, marca, tipul caroseriei, transmisia, culoarea, seria CIV, anul fabricației și specificațiile tehnice.

Oferta este transmisă online cu mare rapiditate, cu multiple variante, din partea societăților de asigurări din România. Ai parte de consultanță gratuită în alegerea unor soluții de asigurare potrivite, în funcție de valoarea poliței, respectiv a franșizei pe care ești dispus să o achiți. După încheiere, polița este livrată instant, prin e-mail, iar plata asigurării se face securizat, prin card sau prin transfer bancar, fără costuri suplimentare.

Informațiile de mai sus te pot ajuta să închei o poliță CASCO în cele mai avantajoase condiții. Cu ajutorul asigurari.ro și a soluțiilor tehnologice moderne, vei rezolva rapid orice eventuală daună.

Întrebări frecvente despre CASCO

Ce este asigurarea CASCO?

Asigurarea CASCO este o asigurarea Auto Facultativa care asigura autovehiculele inmatriculate in Romania cu o vechime de pana la 8 ani, iar in anumite cazuri de pana la 15 ani. Asigurarea CASCO este o asigurare complementara RCA, acoperind riscurile de accidente si furt ale propriului autovehicul.

Care este valoarea la care se asigura autovehiculul?

Atunci cand autovehiculul este nou, este valoarea autovehicului la momentul achizitiei cunoscuta sub denumirea de "valoarea de nou". Daca autovehiculul nu este nou, din aceasta valoare se scade "valoarea de uzura" conform cataloagelor proprii ale fiecarui asigurator, obtinandu-se astfel "valoarea reala" a vehiculului

Care sunt principalele riscuri acoperite de asigurarea CASCO?

Principalele riscuri acoperite sunt (A) Avariile partiale sau totale (ciocniri, loviri, zgarieri) (B) Furtul partial sau total (C) Fenomene atmosferice (furtuna, grindina, etc.) (D) Acte de vandalism. De asemenea, in functie de pachetul de asigurare selectat, se pot asigura si alte riscuri.

Ce este fransiza CASCO?

Fransiza reprezinta suma pe care o achita asiguratul in caz de producere a unei daune. Ea are fie o valoare fixa, fie reprezinta un anumit procent din valoarea asigurata. Alegerea fransizei scade pretul politei CASCO, cu cat este mai mare fransiza cu atat este mai mic pretul politei CASCO.

Asigurarea CASCO acopera produse in afara tarii?

Polita CASCO poate acoperi evenimentele produse in afara tarii. Daca aceasta optiune nu este inclusa in oferta standard, atunci se poate include la cerere, crescand costurile politei de asigurare CASCO.

Cum se procedeaza in cazul unui eveniment?

Trebuie sa contactezi telefonic sau online asiguratorul pentru deschiderea dosarului de dauna, apoi va trebui sa mergi la departamentul de constatari al asiguratorului in termenul impus prin contractul de asigurare, de regula 24 de ore, pentru constatare si aprobare a dosarului de dauna.

Ce se intampla daca aleg un service auto care nu colaboreaza cu asiguratorul?

In acest caz trebuie sa platesti valoarea reparatiei dupa care trebuie sa ceri decontarea cheltuielilor de la asigurator. Este necesara trimiterea documentatiei care atesta plata lucrarii efectuate.