Avantajele Sistemului Nostru

Ofertare Online
Puteți obține online oferte comparative pentru asigurări RCA, Locuință, Călătorie și Răspundere civilă profesională
Site securizat
Folosim protocoale de securitate moderne, sigure, adaptate legislației în vigoare, toate datele fiind prelucrate în condiții de siguranță maximă
Parteneri Asiguratori
Colaborăm cu majoritatea societăților de asigurari din România
Plată Online
Polițele pot fi plătite online cu card bancar emis sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD și Maestro
Transfer Bancar
Acceptăm transfer bancar, în acest caz emiterea poliței se va face după confirmarea tranzacției

Consultanță Gratuită
Oferim consultanță gratuită clienților noștri în vederea alegerii unor soluții de asigurare potrivite

CASCO este asigurarea facultativă în baza căreia societatea de asigurare achită despăgubiri pentru avariile accidentale (parțiale sau totale) și/sau furtul (parțial sau total) suferite de vehiculul asigurat și înscris în polița de asigurare.


La pachetul de bază oferit de asiguratori se pot adăuga clauze suplimentare cum ar fi: furtul total sau partial, vandalismul, asistență rutieră premium, asigurarea părților vitrate, asigurarea jantelor și anvelopelor, etc.


Întrebări frecvente despre CASCO

Ce este asigurarea CASCO?

Asigurarea CASCO este o asigurarea Auto Facultativa care asigura autovehiculele inmatriculate in Romania cu o vechime de pana la 8 ani, iar in anumite cazuri de pana la 15 ani. Asigurarea CASCO este o asigurare complementara RCA, acoperind riscurile de accidente si furt ale propriului autovehicul.

Care este valoarea la care se asigura autovehiculul?

Atunci cand autovehiculul este nou, este valoarea autovehicului la momentul achizitiei cunoscuta sub denumirea de "valoarea de nou". Daca autovehiculul nu este nou, din aceasta valoare se scade "valoarea de uzura" conform cataloagelor proprii ale fiecarui asigurator, obtinandu-se astfel "valoarea reala" a vehiculului

Care sunt principalele riscuri acoperite de asigurarea CASCO?

Principalele riscuri acoperite sunt (A) Avariile partiale sau totale (ciocniri, loviri, zgarieri) (B) Furtul partial sau total (C) Fenomene atmosferice (furtuna, grindina, etc.) (D) Acte de vandalism. De asemenea, in functie de pachetul de asigurare selectat, se pot asigura si alte riscuri.

Ce este fransiza CASCO?

Fransiza reprezinta suma pe care o achita asiguratul in caz de producere a unei daune. Ea are fie o valoare fixa, fie reprezinta un anumit procent din valoarea asigurata. Alegerea fransizei scade pretul politei CASCO, cu cat este mai mare fransiza cu atat este mai mic pretul politei CASCO.

Asigurarea CASCO acopera produse in afara tarii?

Polita CASCO poate acoperi evenimentele produse in afara tarii. Daca aceasta optiune nu este inclusa in oferta standard, atunci se poate include la cerere, crescand costurile politei de asigurare CASCO.

Cum se procedeaza in cazul unui eveniment?

Trebuie sa contactezi telefonic sau online asiguratorul pentru deschiderea dosarului de dauna, apoi va trebui sa mergi la departamentul de constatari al asiguratorului in termenul impus prin contractul de asigurare, de regula 24 de ore, pentru constatare si aprobare a dosarului de dauna.

Ce se intampla daca aleg un service auto care nu colaboreaza cu asiguratorul?

In acest caz trebuie sa platesti valoarea reparatiei dupa care trebuie sa ceri decontarea cheltuielilor de la asigurator. Este necesara trimiterea documentatiei care atesta plata lucrarii efectuate.